UN ESTUDIANT DE TARRAGONA AJUDA ALS DISCAPACITATS

Fa sis anys al treball de final de carrera de Cèsar Mauri, de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va ser exoposat un programa que facilitava a les persones amb mobilitat nul·la o parcial de les mans l’ús del ratolí de l’ordinador.
Ara aquest programa, anomenat Enable Viacam ja és una realitat. El gover ha donat una subvenció de 66.500 € per tal de poder-se descarregar el programa gratis, només visitant la pàgina web de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral. Els ususaris que hagin baixat el programa només cal que tinguin una càmera web instal·lada a l’ordinador i amb un simple moviment del cap, poden dirigir el ratolí a la direcció desitjada. Més de 1.200 persones ja tenen el programa des del mes de gener, a més està traduit a diverses llengues com el català, el castellà, el gallec, l’anglès i l’italià.Cèsar Mauri també està treballant en un altre programa per a fomentar la igualtat d’oportunitats en l’àmbit informàtic de les persones discapacitades. Aquest, també amb l’ús de la càmera, pretén ser un mitjà d’expressió per tal de divertir-se.




Fàtima-Núria Ortí.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

El perquè del nostre treball

Els nostres noms són Sergi Anguera, Xavier Montferrer i Fàtima-Núria Ortí. Sóm 3 estudiants de 4t d'ESO de l'IES Salvador Espriu de Barcelona que estem fent una assignatura de revista, en la qual ens han demanat obrir un bloc per penjar les notícies d'última hora. Fins ara hem escrit gairebé sempre notícies relacionades amb els esports, però aquí n'escriurem de qualsevol tema.
Esperem que us agradi!